~Álmokból építek várat~

álmokból építek várat
2006.05.21

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, aki idestova tíz évvel ezelőtt létrehozta ezt a portált. Hogy mi is volt a célja ezzel? Igazából semmi egetrengető, világmegváltó dolog. Csak szerette volna megosztani a nagyvilággal a gondolatait. Ami aztán olyan jól sikerült, hogy sok barátot szerzett a blogon keresztül, s rengeteg tapasztalattal gazdagodott. 
Ez a lány időközben felnőtt, de a portál még mindig működik, s működni is fog. 
Időközben olyannyira a szívéhez nőtt, hogy soha az életben nem fogja abbahagyni a szerkesztését. Mert ez az a hely, ahol álmokból épít várat. 
Miféle álmokból épül fel az a vár? 
Élményekből, amelyek a mindennapokat teszik édessé...
Olvasónaplóból, amelyek gondoskodnak arról, hogy kiszakadjunk a valóságból...
Filmkritikákból, mert a virtuális valóság is tud igencsak szórakoztató lenni...
Saját írásokból, mert az általunk teremtett világ mindig sokkal érdekesebb...
Esküvőblogból, mert a Nagy Nap mindenkine egyformán fontos...
Végül pedig Időutazásból, mert jó megismerni más korok szellemét. 
Mit kínál neked ezeken kívül a portál úrnője? Lehetőséget arra, hogy kritikát kérj, legyen szó az oldaladról, vagy éppen egy általad írt regényről. Emellett szívesen készít designt is a weblapodra. S mindezt ajándékba. 

Műveim Média Esküvő Időutazás

Mások oldalai
Látogass el hozzájuk is!Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hozzászólásláda
Friss bejegyzések
2018.07.14. 13:23
2018.07.12. 19:29
2018.05.12. 10:26
2018.04.15. 17:38
2018.04.13. 17:08
Friss hozzászólások
 
Életem lapjai
Archívum - 2017. február

Könyvnapló: Cat és Bones vámpírvadász sorozat

2017.02.26. 13:26, senussya

Nem is tudom, hol kezdjem kapcsolatomat ezzel a regénysorozattal. Még anno gimis koromban ajánlották nekem, de az első részen túl tovább nem jutottam benne. Nem azért, mert nem tetszett, hanem csak annyira nem kötött le. Pár hónapja egy kedves barátnőm ajánlotta, aki pár nap alatt végigolvasta mindegyik részt. Gondoltam, eljött az ideje annak, hogy végre befejezzem. Nem bántam meg :) Én nem pörgettem le pár nap alatt, mint ő, mert sokszor olvasni sem volt kedvem esténként, de most a végére értem, vagyis nem fogom továbbolvasni.

"Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia. Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat."

Szerettem a könyveket, mert a főszereplő csaj végre nem egy nebántsvirág, mint a legtöbb regényben. Cat-et nem kell megvédeni, mert megvédi ő saját magát, sokszor persze iszonyatosan meggondolatlanul viselkedik. Még jó, hogy itt van a vámpír Bones, aki mindig ott terem, hogy megmentse... tipikus. De azért kedveljük őket. Tök jó, hogy a sorozat felében már mint házastársak szerepelnek, ez újdonság a fantasyk világában. Nagyon kedveltem Vlad Tepest, mert egyszercsak feltűnik kedvenc Drakulánk is ám benne. Ő egy roppant érdekes karakter, ahogyan a szuperöreg Mencheres is. Még jó, hogy ők benne vannak a regényben, van mit olvasni. Őszintén szólva én addig élveztem a regényt, amíg legyőzték Mencheres feleségét, eddig a pontig volt tök izgalmas. De ezután elcsépeltté vált, bevallom az egyik részt el sem olvastam végig, s a 6. könyvet el sem kezdem már. Már túl van bonyolítva az egész. Ott kellett volna abbahagyni, hogy megölték Mencheres feleségét. az 5. könyv vége meg olyan összecsapott volt, hogy kedvem sincs továbbolvasni. Kergetik a gonoszt, erre mikor az összecsapásra kerül sor, 1 oldal alatt vége. Szerintem, amellett, hogy Frost zseniális írónő, elfáradt a végére. 
Kezd úgy kinézni a kritikám, mintha egyáltalán nem szerettem volna a Cat és Bonest. Pedig szerettem, egy ideig... szerettem benne, hogy néha kicsit meg tudott lepni, s a humorosságát. Ezeket szerettem benne és ajánlom minden vámpír rajongónak. 

 

Amikor saját magadat cselezed ki

2017.02.11. 11:03, senussya

Ma hazalátogatunk a férjem családjához, így nyilván szeretnék jól kinézni. Nos, jelen állapotomban egy hajmosás jócskán rám férne. Hogy miért nem mostam hajat tegnap este? A válasz egyszerű: tegnap későn értem haza, nyolc körül és semmi kedvem nem volt nekiállni tornázni, gondoltam, majd ma reggel. Sokat tanakodtam magamban, hogy hajat mossak-e vagy sem, de aztán arra a döntésre jutottam, hogy, ha tegnap hajat mosok, akkor ma meg fogom magamat győzni arról, hogy inkább filmezzek torna helyett mondjuk, vagy akármi mást csináljak. Helyes meglátás volt, mert, ha nem kellene hajat mosnom, akkor nem állnék neki tornázni :D
A legjobb meccseket magunk ellen játszuk. 

Esküvőblog-Ceremóniamester, kell egyáltalán?

2017.02.07. 19:37, senussya

A bejegyzés témáját egy barátnőm adta, aki idén megy férjhez. Ő tette fel a kérdést, hogy van-e szükség ceremóniamesterre, vagy ahogyan régebben hívták őket: vőfélyre?
Először is, tegyük rendbe a fogalmakat! Mert, hogy az előbb egy kalap alá vettem a vőfélyt és a ceremóniamestert - hibásan. Vőfély az, aki rímekbe szedve konferálja végig a Nagy Napot, szokás szerint díszes, magyaros népviseletben - de előfordulhat olyan is, hogy öltönyt visel. Ceremóniamester az, aki olyan, mintha az ifjú pár meghosszabbított, háttérben, árnyékok közt rejtőző karja lenne. Olyan, mintha ott sem lenne, de mindenre ő figyel, a kaja melegségétől kezdve addig a pontig, hogy legyen a menyasszonynak tiszta zsebkendője a ceremónia alatt. Én sosem akartam vőfélyt, semmiképpen sem, s, ami azt illeti, sokáig CM-et sem, de aztán 3 éve részt vettem egy esküvőn, ahol nagyon szimpatikus volt a CM, s úgy döntöttem, hogy ha ő elvállalja, akkor lesz ceremóniamesterem. Szerencsém volt, s hálát adok az égnek, amiért őt kértük fel. De ne rugaszkodjunk el a téma általánosságától. Kell-e CM? Feltétlenül. Ha nyugodtan szeretnéd élvezni azt az estét, napot, akkor mindenképpen jó, ha van valaki, akinek az a feladata, hogy minden flottul menjen. Ha nem akarod, hogy a szüleid veszekedjenek a konyhán, mert mondjuk hidegebb a leves a kelleténél, akkor áldozz a CM-re. A CM feladata ezenkívül az is, hogy feladatokkal, vicces játékokkal feldobja a bulit, ha leülne. Ő tényleg mindenre kell, hogy figyeljen. Persze, hallani olyat is, hogy nem vált be a CM, de alapjáraton szerintem többé-kevésbé mindenki meg van elégedve a választottjával. Az lehet a kifogás sokszor, hogy túl sok volt a feladat, vagy rossz játékokat eszelt ki a CM. Könnyen kiküszöbölhető ez is, mi megegyeztünk vele, hogy csakis akkor vessen be játékot, ha nagyon ellaposodna a lagzi. Szerencsére ez nem történt meg, hála a csodás násznépnek. Kell CM, mindenképpen. Kivéve, ha van a családodban, vagy a baráti körödben valaki, aki bevállalja, hogy nem fogja élvezni azt az estét, de cserébe mindenre figyelni fog. 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

citatum
minden napra egy bölcseletaktuális
dolgok, amelyek most foglalkoztatnak

Ezt a regényt írom:

Cím: A horror városa
Állapot: Tizenharmadik fejezet

Történet: A tragédiával végződő egyetemi tanév után Nicolas McGregort csak egy dolog élteti: a bosszú. Ehhez azonban az Éjharcosok Ligájának a segítségére lesz szüksége, ezért Enoch-ba, a vámpírok fővárosába utazik. Nem is sejti, hogy egy előre kitervelt, kegyetlen játékba csöppent, ahol nem követhet el több hibát.

Ezt a regényt olvasom:Ezeket a sorozatokat nézem:

 

A design elkészítésében segítségemre volt: Lindadesign.gp és Fuckinway.gp

Szavazás
Mit vársz a legjobban a második könyvben?

Violet és Nicolas újratalálkozását
Tim lebukását
Nicolas bosszúját
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eddig hogy tetszik A horror városa?

Nagyon
Nem rossz
Nem tetszik
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Véleménykérő
Szerintetek ki a gyilkos?

Emma
Tim
Violet
Nicolas
Az Angyal
Lame
Carla
Valaki más
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

 

 

 


Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!