ÁTALAKÍTÁS ALATT!

álmokból építek várat
2006.05.21

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, aki idestova tíz évvel ezelőtt létrehozta ezt a portált. Hogy mi is volt a célja ezzel? Igazából semmi egetrengető, világmegváltó dolog. Csak szerette volna megosztani a nagyvilággal a gondolatait. Ami aztán olyan jól sikerült, hogy sok barátot szerzett a blogon keresztül, s rengeteg tapasztalattal gazdagodott. 
Ez a lány időközben felnőtt, de a portál még mindig működik, s működni is fog. 
Időközben olyannyira a szívéhez nőtt, hogy soha az életben nem fogja abbahagyni a szerkesztését. Mert ez az a hely, ahol álmokból épít várat. 
Miféle álmokból épül fel az a vár? 
Élményekből, amelyek a mindennapokat teszik édessé...
Olvasónaplóból, amelyek gondoskodnak arról, hogy kiszakadjunk a valóságból...
Filmkritikákból, mert a virtuális valóság is tud igencsak szórakoztató lenni...
Saját írásokból, mert az általunk teremtett világ mindig sokkal érdekesebb...
Esküvőblogból, mert a Nagy Nap mindenkine egyformán fontos...
Végül pedig Időutazásból, mert jó megismerni más korok szellemét. 
Mit kínál neked ezeken kívül a portál úrnője? Lehetőséget arra, hogy kritikát kérj, legyen szó az oldaladról, vagy éppen egy általad írt regényről. Emellett szívesen készít designt is a weblapodra. S mindezt ajándékba. 

Műveim Média Esküvő Időutazás

Mások oldalai
Látogass el hozzájuk is!Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Műveim

book, glasses, and coffee kép

Már kislány koromban is szerettem az általam kitalált történetet játszani. Aztán ahogyan egyre idősebb lettem azon kaptam magam, hogy firkálgatok. Hogy tervezgetek. Így a meséim a képzeletemből a papírra vetődtek. Legelső művem egy gyermekmese volt, Szabadítsuk ki Brumit! címmel. Ekkor voltam ötödik osztályos.  Ezután már nem volt megállás. Erős késztetést éreztem arra, hogy írjak. Második művem már komolyabb hangvételű tiniregény volt, Átkozott tanórák 1 címmel. Ezután teljesen más vizekre, a fantasy műfajába eveztem Sara Easy és a fellegvár rejtelme című regényemmel. Sajnos ezt a történetet nem volt módom befejezni, mivel közbeszólt a hatosztályos gimnázium. Az új iskola, új barátok, és az új város nagy kihívást jelentett mimóza lelkemnek, s el is hallgatott bennem az „író” és a „költő” majdnem egy évre. 14 éves koromban ragadtam újra tollat, s újonan megismert barátnőimmel együtt kezdtünk újságot szerkeszteni, regényeket írni. Kitalált magazinunk a legnagyobb meglepetésünkre nemcsak közöttünk, hanem a teljesen más világhoz tartozó „plázacicák” körében is nagy sikert aratott.
 Egyedül alkotni körülbelül két év múlva kezdtem el újra, amikor csatlakoztam a hivatalos iskolaújsághoz. A Krónika hasábjain interjúim, tájékoztatóim és egy búcsúcikkem jelentek meg. Büszke vagyok arra, hogy a főszerkesztőnk engem bízott meg az igazgató úr nyugdíjba vonulásának tiszteletére készülő különszám búcsúcikkének megírásával.
Az iskolaújság mellett rengeteg dalszövegem is született, valamint írtam pár novellát és egy regényt is.
Jelenleg az egyetemi tanulmányaim annyira lekötnek, hogy csak pár cikk megírására van időm, de amint lesz rá lehetőségem papírra fogom vetni a hosszabb terjedelmű gondolataimat is.
Habár van pár versem, én epikus alkotó vagyok. 
Hogy mi alapján írok? Érzések, benyomások, álmok és ihletek alapján. Általában olyan történeteket írok, amelyeknek köze van hozzám, az éppen aktuális lelki állapotomhoz. Szereplőim hús-vér emberek, ugyanolyan érzelmekkel rendelkeznek, mint bárki más. Ők is félnek, szeretnek és gyűlölnek is. Emellett imádom a humort és igyekszem belecsempészni egy kis nevetést a legkomolyabb sztorimba is. Hiszen nevetni csodálatos.
Előfordult már az is, hogy egy dal ihlette meg a novellámat. Erről majd a későbbiekben írok. Nem szeretek parancsra alkotni. Nekem ihlet kell ahhoz, hogy kitaláljak valamit. Utálom, ha megmondják, hogy miről írjak.
Leghőbb vágyam, hogy hivatásos író legyek, habár, tudván az egyetemi szakomat (közgazdász pénzügy-számvitel szakon), amit egyébként szeretek, nehéz ezt elhinni. Pedig így van. Rengeteg történet van a fejemben, s az íróasztalom fiókja legalább öt darab elkezdett, de befejezetlen művet rejt. Írásaim címei már megvannak és az alaptörténetet is kitaláltam már, csak egy dologra lenne szükségem, hogy írhassak: időre.

 

~Novellák~


Eleinte novellákkal próbálkoztam, ezek afféle szerelmes-humoros művek. Amióta ezeket írtam sokat fejlődött a stilisztikám, éppen ezért, amint időm engedi, kijavítom a stilisztikai hibáimat. 

 Cím: Szakíts, ha bírsz
A történet Juliáról szól, a lányról, aki teljesen pánikba esik, amikor azt gyanítja, hogy szerelme véget akar vetni a kapcsolatuknak. Innentől kezdve mindent elkövet, hogy elkerülje Adamet. 
"-Szia, Julia – csendült a telefonban a mély baritonja. – Bocsi, de épp egy fontos hívást várok.

Mielőtt bármit is mondhattam volna, letette. Érted?! Letette! Mi lehet fontosabb neki, mint a barátnője? Nem, az nem lehet…

-Szakítani akar! – Nos, ez volt az a pont, amitől kezdve már nem voltam nyugodt."

Cím: Bolondos Valentin
Carla egy teljesen átlagos lány. New Yorkban tengeti mindennapjait a teljesen hétköznapi családjával és három barátjával, mert Carla egyszerre több vasat is tart a tűzbe. A gondok ott kezdődnek, amikor Deacon elviszi őt vacsorázni egy olyan étterembe, ahol hirtelen összefut a másik kettő párjával is. Vajon a Valentin szelleme segít rajtuk?

"Feszegethettem volna tovább a témát, de Deacon olyan hangsúllyal mondta, amit mondott, hogy elment a kedvem a faggatózástól.
Mi van velem? Eddig még sohasem fordult elő, hogy egy srác belém fojtja a szót. Erre jön ez a sehonnai Deacon Thomas és először rám hozza a frászt, aztán megremegteti a lábam, majd pedig belém fojtja a szót. Mégis mit képzel ez magáról?"

Cím: Titkok kertje
A jóképű Benjamin úgy gondolja, hogy már a születése is hiba volt, pedig megvan mindene, amire egy fiatal srác vágyhat, jobban mondva: majdnem minden.

"Csak a fejemben nincs minden rendben. Azt hiszem, most érkeztem el arra a pontra, amikor el kell árulnom a naplóírásom igazi okát. Ez az ok a nő. Jól látod, a nő. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel a fogalommal. Helyesbítek: nem tudok mit kezdeni e fogalom egyik alfajával, Gloria Rosebayjel."

Cím: Karácsonyi ajándék
"Ragyogó fekete haja sötét selyemként keretezte arcát, s lágy hullámokban hullott a vállaira. Csillogó kék szeme pedig azonnal megbabonázott. Olyan volt mint egy igazi angyal. A hangulatom azonnal megváltozott, teljes izgalomba jöttem, aztán hirtelen valami forrót éreztem ott lent."

Cím: Irigység
Auróra és Barbara gyerekkori barátnők, szinte már olyanok, mint a nővérek. Mindig kiállnak egymás mellett és segítik a másikat. Amikor Auróra szerelmes lesz Larionba, Barbara a kezébe veszi a dolgokat, hogy segítsen barátnőjének. Legalábbis Auróra úgy tudja, hogy minden az ő érdekében történik...

„Jealousy, jealousy, jealousy
Is such an evil thing
To watch someone have
Jealousy, jealousy, jealousy
Nobody wins when you’re full of envy”


 

~Regények~

 
Cím: A horror egyeteme
Állapot: befejezett

A sztori Nicolas McGregor,
a világutáló vámpír és Violet Norton,
a lázadó ember feljegyzéseiből áll,
akik sorsa a Harsh Universityn kapcsolódik össze.
Nicolas hosszú évek után tér vissza, hogy megszerezzen egy újabb diplomát, Violet pedig a testvérét keresi, akit utoljára az egyetemen láttak. A Harsh pont olyan, mint amilyennek első látásra tűnik: zord, ódon és titkokkal teli, de nem ez a legfélelmetesebb benne, hanem a tény, hogy az emberi hallgatók csak az áldozat szerepét szolgálják...

Cím: Hercegcsere
Állapot: írás alatt

Látszólag semmiféle hasonlóság sincs a szegény James Vanshape és Charles herceg között. Egymástól olyan távol élnek, amilyen távol csak lehet. Egy dolog azonban mégis összehozza őket: mégpedig az, hogy olyanok, mint két tojás. Amikor a herceget elrabolják, s Everland békéje a tét, James szögre akasztja a focimezét és a gitárját, s felveszi a hercegi ruhát, hogy átvehesse Charles helyét addig, amíg a herceget kiszabadítják fogságából. Csakhogy a dolgok nem olyan egyszerűek, amilyennek látszanak. A herceg sem örül annak, hogy egy bohóc átvette a helyét és lejáratja ez egész udvar előtt. Hamarosan rá kell ébredniük, hogy egy csúnya játszmába csöppentek bele, amit csak egy hajszál választ el a haláltól.

Egy humoros, érzelmes koldus és királyfi történet a modern kor ízeivel fűszerezve.

~Fanficek~

A fanfiction olyan műfaj, amelyben ismert szerzők/filmek szereplőit használjuk fel a saját regényünkben, Én azért fordultam ehhez a műfajhoz, mert nagy Harry Potter rajongóként sajnáltam, hogy véget ért a sorozat. Jó dolognak tartom a ficírást, és nagy örömömre sokan szeretik a regényeimet.

 

Cím: Harry Potter és Voldemort hagyatéka
Állapot: befejezett

Idestova 25 év telt el Voldemort legyőzése óta.
Mindenki éli a nyugodtsággal teli életét. 
Mindenki elégedett, kivéve azt az egy embert, aki
aztán tényleg megérdemelné a boldogságot.
Harry Potter aurorként dolgozik, de munkája 
egyhangúsága és a kihívásokat mellőző élete
kezdi elvenni a kedvét mindentől. Míg egy 
szép napon felkérést nem kap a Roxfortból egy
vendégelőadói posztra...nem is sejti, hogy 
az izgalom utáni imái hamarosan meghallgatásra 
találnak, s arra még ő sem számít, hogy még a 
Sötét Nagyúrnál is veszedelmesebb ellenfele akadt:
a baj magassarkúban érkezik!

Cím: Harry Potter és a Sárkányosztag
Harry potter és Voldemort hagyatékának folytatása
Állapot: befejezett

 

A varázsvilágra sötétebb idők várnak, mint bármikor ezelőtt, csakhogy az egyetlen ember,
akiben reménykednek, épp a saját életéért küzd. Ki menti meg a varázslók világát a pusztítástól? Ki lesz az, aki szembe mer szállni a végzetes inferus sereggel? Egyáltalán akad valaki, aki képes lenne segíteni? Amikor már minden erő szertefoszlott, amikor már úgy tűnik, hogy mindent elnyel a sötétség, onnan érkezik a segítő kéz, ahonnan nem számítottak rá:
egy maroknyi, ezer éve elfeledett csapat új erőre kap, s velük új korszaka kezdődik a Sárkányosztagnak. Harc, romantika, és a végső ütközet. Most már tényleg csak egy maradhat, de lehet, hogy egy sem...

Cím: A Morgan hadművelet
Állapot: befejezett

 

Az immár nemzeti hőssé vált ifjú James Potter sosem gondolta volna, hogy egyszer visszasírja azokat az időket, amikor a gonosz boszorkánnyal, Anabella Denemmel kellett harcolnia. Pedig a makacs Morgan Malfoy szívének elnyerése olyan feladat, amely mellett eltörpül még a túlvilági kalandja is. Természetesen nem olyan fából faragták, mint aki egykönnyen feladja, ráadásul segítséget is kap a keresztpapája, Sirius Black személyében, aki beavatja őt a Tekergő-hadművelet rejtelmeibe. Már csak egy kérdés maradt: vajon a régi módszerek beválnak-e több, mint negyven év után?
 

~Előkészületben~

Én regényciklusokban alkotok. Ez azt jelenti, hogy a különböző történeteimet (ezek lehetnek novellák is) egy bizonyos átfogó névhez kapcsolom.
 

PILLANGÓK- az ide tartozó művek szereplői fiatalok, a történetek az ifjú évek sajátosságairól szólnak (barátság, első szerelem stb)

 

CIRKUSZ-ide olyan alkotások kerülnek, amelyeknek szereplői felnőtt emberek. Igazából az élet megpróbáltatásairól szól, hiszen a való élet olyan, mint egy cirkusz.

 

KARD ÉS RÓZSA- itt olyan sztorik lesznek majd, amelyek a régmúltban, a kosztümök és kardok világában játszódnak. Valamint ide tartoznak majd a kalózregényeim is.

 

ÉJFÉLI RAPSZÓDIÁK- ide kerülnek a fantasy típusú alkotásaim

 

EDDIG ELKÉSZÜLT MŰVEIM BESOROLÁSA:

 

PILLANGÓK- Irigység, Bolondos Valentin, Titkok kertje, Szakíts ha bírsz, Karácsonyi ajándék, Dalma

 

CIRKUSZ: Húsz év múlva

 

ELŐKÉSZÜLETBEN:

 

ÉJFÉLI RAPSZÓDIÁK:

 

Senussya – a kastély két oldala
Ármányokkal és halállal átszőtt fantasy regény.

 

Senussya – a vámpír hagyatéka
A kastély két oldalának folytatása, amely ha lehet még sötétebb, mint az előző.

 

Senussya – az újjászületés

Senussya történetében egy új időszámítás kezdődik. Vajon ez az időszak a sötétségé lesz vagy a jóké? Befejező kötet

 

Az utolsó élő vámpír
Ez egy regény lesz, tele titkokkal és meglepetésekkel

 

Angela és Costel
Két vámpír tiltott szerelméről szól

 

Maggie Álomországban

 

Rémsuli
Fantáziálás arról, hogy vajon mi lenne, ha az iskolánkban semmi sem az lenne, aminek látszik? Félelemmel vegyes szórakoztató mű

 

 

KARD ÉS RÓZSA

Sanislo legendái- Lotár kapitány kincse
Izgalmas, humoros, szerelemes történet.

 

Sanislo legendái- A Fekete Táltos
Az első kötet a rettegett kalóz hajóján folytatódik.

 

CIRKUSZ

Büszkeségem romjain
Mennykőcsapással is felér, ha harag és hatalom egy személyben egyesül.

 

Élni mégis érdemes
Drámai történet egy nőről, aki mindenét elvesztette, s aki számára egy megváltás lehet csak : a halál

 

Egy másik te, egy másik én, egy másik most
Ízig-vérig szerelmes történet arról, hogy mindenkit utolér a múltban le nem rendezett számlája

 

Az elveszett társadalom
Kissé utópisztikus sztori a jövőnkről

 

PILLANGÓK

Pokolba kívánt hírnév 1 – a hírnév ára
Regény egy fiatal sztár életéről, akinek eddig soha nem tapasztalt érzésekkel kell megbírkóznia

 

Pokolba kívánt hírnév 2 – a bosszú hajnala
Az első rész folytatása. Itt minden lezárul

 

Királyfi sárga pólóban

Ez a könyv az én saját, megélt történetemet fogja bemutatni.

 

Hercegcsere
Egy modern koldus és királyfi sztori

 

Mi fán terem?
Egy humoros focis történet. Fiatal focisták kontra az Aranycsapat tapasztalt játékosai

 

Csodálatos Lizzie
A sztori egy lányról szól, aki több akar lenni annál, aki és belebonyolódik a saját hazugságaiba

 

Szeress!
Történet egy lehetetlen szerelemről egy barátnőm kérésére

 

Lorelai őrangyalai
Izgalmas kémtörténet

 

Bandák csatája
Két együttes harca a közönségért

 

citatum
minden napra egy bölcseletaktuális
dolgok, amelyek most foglalkoztatnak

Ezt a regényt írom:

Cím: A horror városa
Állapot: Tizenötödik fejezet

Történet: A tragédiával végződő egyetemi tanév után Nicolas McGregort csak egy dolog élteti: a bosszú. Ehhez azonban az Éjharcosok Ligájának a segítségére lesz szüksége, ezért Enoch-ba, a vámpírok fővárosába utazik. Nem is sejti, hogy egy előre kitervelt, kegyetlen játékba csöppent, ahol nem követhet el több hibát.

Ezt a regényt olvasom:Ezeket a sorozatokat nézem:


 

A design elkészítésében segítségemre volt: Lindadesign.gp és Fuckinway.gp


Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!